Recepten Soep Recepten Salade  Recepten VisRecepten Vegetarisch   Recepten Vlees Recepten Tussendoor

ROERGEBAKKEN COURGETTE MET MOZZARELLA EN TOMAAT

Courgette is zo’n heerlijk handige groente die je eigenlijk altijd wel in huis kan hebben, en dan ineens van pas kan komen als je moeite hebt om te bedenken wat je zult eten. Hetzelfde geldt voor mij voor mozzarella, daar ligt eigenlijk altijd wel een bolletje van in de koelkast. Zo ontstond laatst dit recept: het was lunchtijd, ik had trek, en ik had geen idee wat ik zou kunnen eten. Even rondstruinen in groentemand en koelkast en voilà, een nieuw idee was geboren.

 

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • Beetje kokosvet
  • Ca. ½ courgette, naar smaak wat meer of minder
  • Ca. ½ bolletje mozzarella, naar smaak wat meer of minder
  • Stuk of 4 wat kleinere tomaatjes
  • Handje pijnboompitjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Keltisch zeezout of Himalayazout
  • Wat verse basilicum

Bereiding:

  • Snijd de courgette in plakjes en bak ze aan beide kanten in het kokosvet tot ze bruin zien. Haal ze uit de pan en laat enigszins afkoelen.
  • Snijd ondertussen ook de mozzarella in plakjes en de tomaatjes doormidden.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes en laat ze een beetje afkoelen.
  • Schik de courgette, mozzarella en tomaat in een diep bord.
  • Giet er een scheut olijfolie overheen, en bestrooi met peper en zout.
  • Verdeel de pijnboompitjes erover en garneer met wat verse basilicum.