Recepten Soep Recepten Salade  Recepten VisRecepten Vegetarisch   Recepten Vlees Recepten Tussendoor

HEERLIJKE SALADE MET BLOEMKOOL EN BROCCOLI

Broccoli heeft vele gezondheids-bevorderende eigenschappen. Het heeft een gunstige invloed op het cholesterolgehalte, helpt mee om het immuunsysteem te versterken, gaat veroudering tegen van het centrale zenuwstelsel, werkt preventief tegen cataract, remt de maagzuurbacterie Helicobacter pylori en beschermt ook nog eens tegen straling van de zon. Wow, doet u mij nog maar zo’n bordje broccoli….

 

Benodigdheden voor een volle schaal:

½ bloemkool
Een stronk broccoli
Ca. 200 gr. feta, of naar smaak meer
250 gr. Griekse yoghurt 0% vet (verkrijgbaar bij AH) of yoghurt of kwark
2 rode uien, in dunne ringen gesneden
1 tl. kurkuma
1 tl. sambal
1 of 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Stoom de bloemkool en broccoli maximaal 5 minuten in een stoomkoker, of kook het kort in een pan met weinig water.
Hak de knoflook fijn met een mes. Gebruik je liever een knoflookpers, neem dan de achtergebleven vliesjes ook mee (hier zitten nu juist de voedende deeltjes voornamelijk in).
Roer knoflook, uiringen, kurkuma en sambal door de yoghurt. Voeg ook de in blokjes gesneden feta toe, en tot slot de afgekoelde broccoli en bloemkool.
Om de dressing goed in te laten trekken kun je de salade een tijdje in de koelkast zetten.