Recepten Soep Recepten Salade  Recepten VisRecepten Vegetarisch   Recepten Vlees Recepten Tussendoor

LAUWWARME SALADE MET KIP

Soms heb je van die dagen dat je op zich wel een salade wil eten, maar geen zin hebt om heel ‘koud’ te eten. In zo’n geval is een lauwwarme salade een prachtige uitkomst. Heerlijk en voedzaam!

Tip voor een extra bite: voeg nog wat (gehakte) hazelnootjes toe.

 

 

 

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • Rucola
  • Olijfolie of kokosvet
  • Een enkel kipfiletje, in blokjes
  • Ca. ⅓ courgette, in blokjes
  • Handje in plakjes gesneden champignons
  • Scheut kikkomansaus
  • Zelfgemaakte knoflooksaus (zie onder ‘vegetarisch’)

Bereiding:

  • Bak de kipfiletblokjes in kokosvet (indien de warmtebron gematigd blijft kan het ook in olijfolie).
  • Bak de laatste 2 minuten de courgette en de champignons mee en voeg de kikkomansaus toe. Goed doorroeren.
  • Zet de warmtebron uit en doe de rucola in een diep bord.
  • Wacht 5 minuutjes en verdeel dan het kipfiletmengsel over de rucola.
  • Schep een flinke eetlepel (of 2) zelfgemaakte knoflooksaus over de salade.