Recepten Soep Recepten Salade  Recepten VisRecepten Vegetarisch   Recepten Vlees Recepten Tussendoor

ROERGEBAKKEN COURGETTE MET MOZZARELLA EN TOMAAT

Courgette is zo’n heerlijk handige groente die je eigenlijk altijd wel in huis kan hebben, en dan ineens van pas kan komen als je moeite hebt om te bedenken wat je zult eten. Hetzelfde geldt voor mij voor mozzarella, daar ligt eigenlijk altijd wel een bolletje van in de koelkast. Zo ontstond laatst dit recept: het was lunchtijd, ik had trek, en ik had geen idee wat ik zou kunnen eten. Even rondstruinen in groentemand en koelkast en voilà, een nieuw idee was geboren.

Lees meer...

HEERLIJKE SALADE MET BLOEMKOOL EN BROCCOLI

Broccoli heeft vele gezondheids-bevorderende eigenschappen. Het heeft een gunstige invloed op het cholesterolgehalte, helpt mee om het immuunsysteem te versterken, gaat veroudering tegen van het centrale zenuwstelsel, werkt preventief tegen cataract, remt de maagzuurbacterie Helicobacter pylori en beschermt ook nog eens tegen straling van de zon. Wow, doet u mij nog maar zo’n bordje broccoli….

Lees meer...

LAUWWARME SALADE MET KIP

Soms heb je van die dagen dat je op zich wel een salade wil eten, maar geen zin hebt om heel ‘koud’ te eten. In zo’n geval is een lauwwarme salade een prachtige uitkomst. Heerlijk en voedzaam!

Tip voor een extra bite: voeg nog wat (gehakte) hazelnootjes toe.

 

 

 

Lees meer...