Bioresonantie

Bioresonantie therapie is gebaseerd op nieuwe inzichten uit de wetenschap van biofysica, dat is de kwantumfysica van het levende weefsel. Om te kunnen begrijpen hoe bioresonantie therapie werkt, is het goed om eerst te weten waaruit ons lichaam is opgebouwd en hoe complex ons organisme is.

Onze lichaamsonderdelen (bv. organen, botten, spieren, bloed e.d.) zijn opgebouwd uit weefsels. Deze weefsels zijn opgebouwd uit vooral cellen en water. De cellen bevatten ook weer kleinere deeltjes zoals organellen en een celkern. Ook de celkern is weer uit kleinere deeltjes opgebouwd. Natuurkundigen gaan ervan uit dat er weer een niveau dieper nóg kleinere deeltjes moeten bestaan, die tot op heden nog niet ontdekt zijn. Wat inmiddels wel duidelijk is voor wetenschappers, is dat materie voor 99,99% bestaat uit energie en slechts voor 0,01% uit massa. Dat betekent dat we volgens de biofysica eigenlijk voornamelijk uit energievelden zijn opgebouwd.

Wij zijn dus feitelijk energie. Vanuit de orthomoleculaire wetenschap wordt er ook vanuit gegaan dat álles energie is. Dus in die zin klopt het: ‘alles = energie’, dus ook wij als mens, en alle deeltjes waar wij uit zijn opgebouwd. Een andere stelling waar geen speld tussen te krijgen is, is ‘energie = trilling’. En alle materie heeft een eigen frequentie waarin het trilt.

Ieder orgaangebied heeft dus ook een eigen trillingsfrequentie waarmee het in optimale staat verkeert. En die trillingsfrequenties, dát is waar bioresonantie therapie op inspeelt. Want het hangt van deze trillingsfrequenties af hoe goed de cellen in staat zijn onderling informatie uit te wisselen. En het hangt weer van de onderlinge celcommunicatie af hoe goed chemische processen in het lichaam kunnen verlopen. Met andere woorden wanneer een afwijkende trillingsfrequentie wordt gemeten is er sprake van disharmonie; het lichaamsproces verloopt niet zoals het in de optimale situatie zou moeten verlopen. Dat kan zich uiten in bv. pijn, allergieën of vermoeidheid. Wanneer de disbalans wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een externe factor, bv. een virus, kan dit ook aan het licht worden gebracht doordat de bij dat virus horende trillingsfrequentie wordt gemeten.

Het aantal stoorfactoren dat onze gezondheid belast is in onze geïndustrialiseerde wereld bijna oneindig. Denk aan bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, gsm- en beeldschermbelasting, electrosmog door elektrische huishoudelijk apparatuur, negatieve stress, pesticiden, inentingen, psychische en lichamelijke overbelasting, allergenen zoals pollen, huisstof, kleur-, geur- en smaakstoffen, e.d. Het is dus geen kunst om disbalans te creëren.

Als je weet waar de disbalans zich bevindt en/of welk pathogeen het lichaam belast, is het ook mogelijk om de balans te herstellen en/of de pathogenen aan te pakken. Met bioresonantie therapie is het mogelijk om met aangepaste trillingen op energetisch niveau de lichamelijke processen van de individuele patiënt te beïnvloeden.

Bioresonantie therapie is een patiëntvriendelijke en pijnloze therapie. Het is een complementaire therapie, wat betekent dat het kan worden ingezet als aanvulling op een eventuele conventionele behandeling.

 

Delen via social media:

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn